Automatische montage

De slimme software waar wij mee werken, noemen wij de 'Director'. Die zorgt voor een automatische montage van beeld, geluid en presentatie slides. Waardoor de opnames van de livestream direct na afloop in een reeds gemixte versie beschikbaar zijn.

Door het inzetten van slimme software, die wij de 'Director' noemen worden de beelden uit de livestream gelijk gelezen, ontvangen, gemixt en opgeslagen. De automatisch gemonteerde beelden zijn in full HD direct beschikbaar, na afloop van je event. 


Hoe werkt deze slimme software?

Het beeld en geluid van onze camera’s en van de presentatierecorder sturen we naar onze videomixer, dat is een krachtige server in de cloud, die in staat is om in realtime deze beelden te verwerken en uit te sturen naar duizenden kijkers. Hierop draait onze software; de ‘Director’.

Die director is verantwoordelijk om uit alle beelden die binnen komen te kiezen wat er in de stream getoond wordt. Die wisselt tussen verschillende camera standpunten (omdat we met 2 camera’s filmen) en op basis van de gezichtsdetectie kan hij inzoomen op de spreker(s) en die volgen over het podium. Dit hele proces van opnemen, verwerken, encoden, decoden duurt ongeveer 1 seconde.

De slides van de presentatie worden automatisch in de stream gemixt, doordat we deze met een kabeltje aftappen. Zodra een spreker door klikt naar een nieuwe slide in de presentatie, wordt deze eerst groot getoond zodat deze goed leesbaar is. De tijdsduur die een slide getoond wordt is afhankelijk van de hoeveelheid tekst, tussen de 10-30 seconden. Voldoende tijd voor de kijker om de informatie tot zich te nemen.


Beeld formats

De director software kiest uit verschillende beeld formats; full screen, side by side, picture in picture. Afhankelijk van wat er getoond wordt op de slide en hoe snel of hoe vaak de spreker door klikt. 

1  5

Fullscreen                                                             Side by side

4  2

Picture in picture                                                   Picture in picture


Om te voorkomen dat de uitsnede van de spreker over de slide tekst heen gaat is er ook een laatste optie; Content focus. 

3

Doel van de inzet van deze Director: aantrekkelijk, dynamisch beeld presenteren, duidelijk en zonder af te leiden van de boodschap van de spreker.