Badgebuilder voor Leaseklanten

In dit artikel lees je hoe je als leaseklant een badge maakt met onze badgebuider.

1. De badge builder opstarten

  1. Ga naar het event dashboard van het evenement waarvoor je een badge wilt maken.
  2. Zorg ervoor dat in de settings van het event het vinkje "Event check-in" aanstaat.
  3. Scroll naar beneden en klik op “Badges & check-in” in de sectie “Beheer aanmeldingen”.
  4. Klik op “Badge toevoegen”.
  5. Klik op de pen 'badge bewerken' bij de config die je zojuist hebt toegevoegd (met de naam van het evenement).
  6. Klik op het tandwiel en stel het type badge in die je wilt maken.

2. Elementen toevoegen op de badge

Aan de rechterzijde zie je de verschillende elementen die je aan de badge kunt toevoegen.

  1. Achtergrond: met een achtergrond kun je een afbeelding toevoegen die automatisch de hele badge beslaat. Voor het gebruik van de achtergrond is het van belang dat de badge de juiste afmetingen in pixels heeft zodat deze in verhouding blijft. Let op: Wil je een afbeelding toevoegen die niet de hele badge beslaat? Doe dit dan bij optie 6: afbeelding.
  2. Deelnemernaam: hiermee komt de deelnemernaam op de badge. Standaard komt de volledige naam op de badge. Je kunt er echter ook voor kiezen om alleen de voor- of achternaam op de badge te plaatsen.
  3. Bedrijf: met deze knop komt de bedrijfsnaam automatisch op de badge. Gebeurt dit niet? Dan kan dat komen doordat de betekenis van de vraag niet juist staat ingesteld in het aanmeldformulier. Deze moet "participant-company" zijn (zie schermafbeelding van een aanmeldformulier).


  1. Tekstregel: hiermee kun je een willekeurige tekst op de badge plaatsen. Hoe je de inhoud van het tekstvak afhankelijk kunt maken lees je in hoofdstuk 4.
  2. Meerdere tekstregels: deze optie kun je gebruiken om langere teksten op de badge te plaatsen omdat de tekst in dit geval meerdere regels mag beslaan.
  3. Afbeelding: hiermee kun je afbeeldingen toevoegen op de badge. Het toevoegen van .png afbeeldingen zonder achtergrond wordt niet ondersteund. Moet je deze tóch een keer gebruiken? Voeg deze toe op de badge, maak een screenshot en gebruik dan de screenshot in plaats van het origineel.
  4. Rechthoek: hiermee kun je rechthoeken toevoegen op de badge in elke gewenste kleur en maat. Zichtbaarheid en kleur kunnen afhankelijk gemaakt worden van een vraag uit het aanmeldformulier.
  5. Cirkel: hiermee kun je cirkels toevoegen op de badge in elke gewenste kleur en maat. Zichtbaarheid en kleur kunnen afhankelijk gemaakt worden van een vraag uit het aanmeldformulier.
  6. QR-code: met deze knop voeg je de persoonlijke QR-code van een deelnemer toe op de badge. Dit is handig voor het gebruik van de prospector app of het inchecken op sub-locaties. Maak altijd een testprint om de QR-code te testen.

3. Instellingen voor elementen

Door op een element op de badge te klikken, open je de instellingen van dat element. Hier kun je een aantal dingen aanpassen. Let op, niet alle instellingen zijn beschikbaar voor alle soorten elementen.

  1. Volgorde: hiermee kun je elementen respectievelijk één stap naar de achtergrond verplaatsen, helemaal naar de achtergrond verplaatsen,  één stap naar de voorgrond verplaatsen of helemaal naar de voorgrond verplaatsen.
  2. Positie: in de twee vakjes kun je een x en een y-waarde invullen voor het element. Dit kun je gebruiken als hulpmiddel om elementen horizontaal of verticaal uit te lijnen. De coördinaten die je hier instelt zijn voor de linker bovenhoek. Je kunt elementen ook over de badge verslepen om ze te verplaatsen. Met het volgende knopje kun je een element centreren. 
  3. Afmetingen: hier kun je de breedte en hoogte van een element instellen. Bij het instellen middels het invullen van deze waarden is er geen optie om de verhouding te behouden. Als je een afbeelding op deze manier wilt vergroten of verkleinen is het belangrijk om eerst de lengte-breedteverhouding uit te rekenen en deze weer toe te kunnen passen op de nieuwe afmetingen. Je kunt een element ook vergroten of verkleinen door een van de hoeken te verslepen. Bij deze handeling kun je er wel voor kiezen om de verhoudingen te behouden. De verhouding blijft gelijk als er géén diagonale streep door het koppelteken staat tussen de invoer voor de breedte en de hoogte. Met de knop onder de invoer van de hoogte met vier pijltjes die uit elkaar wijzen, kun je een element paginavullend maken (met een witrand eromheen).
  4. Tekstregel: hier kun je een lettertype selecteren uit een aantal vooraf beschikbaar gestelde lettertypes. Je kunt ook zelf een lettertype toevoegen (laatste optie). Dit moet een .ttf bestand zijn. Test of letters met accenten goed geprint worden wanneer je gebruikmaakt van een custom lettertype. Verder kun je ook de lettergrootte instellen. Zorg ervoor dat je een lettertype niet kleiner maakt dan 8 pt. Daarnaast kun je de uitlijning binnen het tekstvak en de kleur van de tekst kiezen.
  5. Zichtbaarheid: hiermee kun je een element voor sommige doelgroepen (on)zichtbaar maken. Hoe je deze afhankelijk instelt lees je in hoofdstuk 4.
  6. Hoofdletters: hiermee kun je bijvoorbeeld tekst volledig in hoofdletters laten weergeven. In principe laat je deze altijd op “Onveranderd”.
  7. all/front/back: deze instelling is voor de butterfly badges. Hiermee kun je selecteren of een element alleen op de voorkant, alleen op de achterkant of op beide kanten weergeven wordt.

4. Afhankelijkheden instellen

Je kunt badges nog persoonlijker maken door afhankelijkheden in te stellen. Instellingen die je afhankelijk kunt maken zijn: kleur, zichtbaarheid en de inhoud van tekstvakken. Je stelt een afhankelijkheid in door op het element te klikken en vervolgens naar de instelling te gaan waarvoor je een afhankelijkheid wilt instellen. Klik op het verbindingslijntje dat tevoorschijn komt als je met je cursor over de instelling beweegt. Vervolgens kun je uit verschillende soorten vragen kiezen om een afhankelijkheid in te stellen. Van links naar recht staan de multiple choice vragen, checkboxen, selecteervragen, het evenement waarvoor een deelnemer is aangemeld, deelnemersgroepen en korte open antwoordvragen.

In de volgende afbeelding zie je een voorbeeld van een afhankelijkheid die is ingesteld voor de kleur van een stip op basis van iemands workshop keuze. Voor de optie “Niet ingevuld” is de kleur wit (kleurcode #ffffff) gekozen zodat de stip niet zichtbaar is op een witte badge als de deelnemer geen workshop heeft gekozen.

Je kunt ook verschillende afbeeldingen op de badge zetten die afhankelijk zijn van het antwoord op een multiple choice vraag. Klik op de knop om een afbeelding toe te voegen en ga naar het afhankelijkheids tekentje achter de knop waar je een afbeelding kunt selecteren. Selecteer vervolgens het vraag type waar je de afbeelding afhankelijk van wil maken en kies de afbeelding die overeenkomt met het antwoord. Let op dat je bij deze instellingen de afmetingen niet per afbeelding kunt aanpassen. Alle afbeeldingen komen in dezelfde grootte op dezelfde locatie op de badge. Als je de instellingen per afbeelding wilt laten variëren, kun je de afbeeldingen los toevoegen en de zichtbaarheid van de afbeeldingen afhankelijk maken van de vraag in kwestie.

In de volgende afbeelding zie je een voorbeeld van de instellingen voor een workshop sessie op de badge. Voeg een tekstregel toe en maak deze afhankelijk van de multiple choice vraag waarin de deelnemer een workshop kan kiezen. Het antwoord op de vraag komt als standaard tekst op de badge. Je kunt deze tekst bewerken en er bijvoorbeeld een locatie aan toevoegen. De optie “Niet ingevuld” kun je leegmaken als je geen tekst op de badge wilt voor de deelnemers die geen workshop hebben gekozen.

Het is mogelijk om meerdere stukken tekst achter elkaar te plakken in één tekstvak. Dit kan op basis van meerdere vragen/afhankelijkheden. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om keuzes voor drie workshops in één regel vast te leggen. Hieronder zie je hoe je dat kunt doen.

Kies de rechter optie met de samenvoegende pijl. Bij “join” kun je een tekst of teken invullen om tussen de verschillende stukken tekst te plaatsen. Je kunt dit veld leeg laten als je niet dezelfde tekst/tekens tussen de verschillende stukjes tekst wilt. Bij “1” en “2” kun je tekst invullen die je eventueel afhankelijk maakt van een vraag. Je kunt meer stukken tekst toevoegen door onderaan op het plusje te klikken. 

5. Overzicht van alle elementen

In het venster aan de rechterkant kun je via het middelste menu de verschillende lagen op de badge bekijken. Je kunt een element met de pijltjes die tevoorschijn komen als je over het element beweegt met je cursor verder naar de voorgrond of achtergrond verplaatsen. Vanaf hier is het ook mogelijk om de instellingen van een element te veranderen door op het pennetje te klikken. Tot slot kun je een element ook verwijderen door op het prullenbakje te klikken.


6. Badge preview

Door op de knop met de vier rechthoekjes te klikken kom je op de preview pagina naar alle badges. Controleer deze pagina altijd aandachtig op fouten. Let op dat de badges mogelijk gesorteerd staan op een manier dat de mensen die een bepaald element (zoals een stip of workshop keuze) niet hebben, allemaal vooraan in de preview staan. Controleer daarom meerdere pagina’s van de preview en schrik niet als er op de eerste 50 badges elementen “ontbreken”.

De knop met het rechthoekje met daarin een oogje leidt naar de preview weergave in de badge builder zelf. Je ziet in dit geval nog steeds maar één badge. De lay-out van deze badge komt nu overeen met het daadwerkelijke eindresultaat. In deze modus is het niet mogelijk om elementen aan te klikken om ze te bewerken.

In de badge builder kun je filteren op een criterium naar keuze voor de badge die weergeven wordt in de badge builder. Je kunt andere badges bekijken door op het pijltje naar links of naar rechts te klikken naast de naam van de deelnemer onder de badge.

7. Afronden

Ben je na het zien van de badge preview tevreden met het design van de badge? Ga dan terug naar de 'Badges & check-in' pagina. Klik op de qr-code bij de juiste config. Met deze config kun je het event op de tablets laden en kun je de badges gaan printen!