Interne link toevoegen (anker link)

Een interne link of 'anker link', is een link die naar een stuk tekst op dezelfde of andere pagina verwijst. Je springt als het ware van het ene deel van de pagina naar een ander deel van de pagina. Vooral als je een lange pagina hebt, zijn dit soort links handig.

Eerst wordt er uitgelegd hoe je een interne link kunt toevoegen op dezelfde pagina en vervolgens wordt er uitgelegd hoe je een interne link kunt toevoegen op een andere pagina van dezelfde website. 

1) Interne link toevoegen op dezelfde pagina 

Bij de opmaak van de desbetreffende website pagina kun je de interne link toevoegen. Hieronder zie je de balk waar je het vlaggetje kan vinden voor de interne link.

Stap 1. Eerst geef je de plaats aan waar de interne link heen moet verwijzen. Plaats het vlaggetje in de pagina. Door de tekst te selecteren kun je het vlaggetje toevoegen aan de tekst. Geef de interne link een naam zodat je die terug kunt vinden. De naam van de interne link is niet zichtbaar op de eventwebsite.

Stap 2. Ga nu naar de oorspronkelijke tekst die je een interne link wilt meegeven. Voeg de nieuwe interne link toe door op onderstaand icoon te klikken. 

 

Stap 3. Kies vervolgens bij 'Linktype' voor ‘Interne link in pagina’ en bij 'Op naam interne link' voor jouw aangemaakte interne link. In onderstaand voorbeeld is dit ‘Auteur’. 

 

Stap 4. Om dit door te zetten, klik je op OK. Nu heb je een interne link op de website pagina toegevoegd.
 

2) Verwijzen naar een link op dezelfde website, maar een andere pagina

Naast verwijzen naar een woord op dezelfde pagina is het ook mogelijk om te verwijzen naar een woord op een andere pagina van dezelfde website. 
Dit doet je door bij stap 3 bij 'Linktype' voor ‘URL’ te kiezen. De geselecteerde tekst verschijnt bij weergave tekst .
De pagina waar jij naar wilt verwijzen is bijvoorbeeld;

www.aanmelder.nl/event

De interne link (het vlaggetje) dat is toegevoegd wordt in ons voorbeeld auteur genoemd. Dit is dus het woord/de plek waar jij naar wilt verwijzen op de pagina. Vervolgens zet je in de URL balk het volgende neer; 

www.aanmelder.nl/event/#auteur

Wat je toe hebt gevoegd is /#auteur

Om dit door te zetten, klik je op OK. Nu heb je een interne link op een andere pagina van de website toegevoegd.