Vaste zitplaats toewijzen

Je kunt in aanmelder.nl je deelnemers een vaste zitplaats toewijzen. Je geeft elke deelnemer een stoelnummer die ze vervolgens op het live evenement terug kunnen vinden.

Zitplaats module aan zetten

Ga vanuit het dashboard naar "aanmeldingen".Klik op "toegewezen zitplaatsen". Klik vervolgens op de knop "activeer zitplaatsmodule".

Zodra deze knop is aangeklikt wordt er een verborgen vraag aan je aanmeldformulier toegevoegd.  Deze is niet te zien voor de deelnemers alleen voor de organisator.

Open het venster "toegewezen zitplaatsen". Klik vervolgens op pas zitplaats regel toe.

Er wordt een willekeurig zitplaats nummer toegevoegd aan alle geregistreerde deelnemers. De zitplaats nummers zijn 1 tot en met oneindig.

Als je meerdere rondes met verschillende groepen hebt kan je er voor kiezen per deelnemersgroep zitplaatsen te verdelen. Klik op "voeg zitplaats regel toe" en selecteer de deelnemersgroep.

Klik vervolgens op opslaan en doe dit voor elke deelnemersgroep waar de zitplaatsen toegepast moeten worden.

Gebruik je eigen zitplaatsregels die geen simpele nummers zijn? (bijvoorbeeld zoals rijen of letters "rij 5 stoel 2") Dan kun je een eigen lijst met zitplaatsnummers toevoegen. Je kan zowel kleine letters als hoofdletters gebruiken. Je past dit toe door op "voeg zitplaats regel toe" te klikken en vervolgens het vinkje "gebruik eigen lijst met zitplaats nummers" aan te vinken. Vervolgens kun je per regel een zitplaatsnummer toevoegen. Let op dat alle regels uniek zijn.

Hebben nieuwe deelnemers zich geregistreerd of afgemeld na het verdelen van de zitplaatsnummers? Klik dan nogmaals op "pas zitplaatsregel toe". Op deze manier krijgen de deelnemers in je deelnemersgroep die zich nieuw hebben aangemeld een zitplaats en de deelnemers die zich hebben afgemeld, worden verwijderd. Deelnemers die al een zitplaats hebben, behouden hun huidige zitplaats.

Specifieke deelnemers naast elkaar plaatsen

Als organisator kan je specifieke deelnemers naast elkaar laten zitten. Dit doe je door naar het aanmeldformulier van de desbetreffende deelnemers te gaan en daar het zitplaatsnummer handmatig te veranderen.

Let wel op de zitplaatsen mogen niet al in gebruik zijn en moeten tot de mogelijke zitplaats opties behoren.

Zitplaats communiceren in een bericht naar deelnemers

Zoals bij alle vragen is het mogelijk om de antwoordcode van de zitplaats vraag in een mededeling te communiceren. Ga vanuit het dashboard naar het aanmeldformulier. Scrol naar beneden naar de zitplaats vraag en open het tandwiel rechts onder.

Kopieer vervolgens de antwoordcode. Ga vanuit je dashboard naar berichten en plak de antwoordcode in de mededeling. De deelnemer krijgt dan zijn of haar zitplaatsnummer in de e-mail te zien zodra de mededeling is verzonden.