Afhankelijkheden instellen

 

 

 

Het is mogelijk een vraag te laten verschijnen als er bepaalde antwoorden zijn gegeven op voorgaande vragen. Dit noemen we een afhankelijkheid instellen. Op die manier kunnen meerdere antwoorden in een formulier afhankelijk gemaakt worden van vragen. In het filmpje zie je hoe je antwoorden en vragen moet koppelen wanneer je deze wilt tonen, het is ook mogelijk om deze juist te verbergen. 

Open het formulier door in het dashboard op Aanmeldformulier te klikken.

1. Voeg de vraag toe die moet verschijnen afhankelijk van een eerder gegeven antwoord toe aan het formulier.

2. Klik op het tandwiel rechts onderin om de instellingen paneel voor deze vraag te openen. 

5ced860a35d7607596880c0a8577ad5e?forcedownload=True

 3. Achter Vraag wordt staat wanneer de vraag getoond wordt. Standaard staat dit getoond als deelnemer registreert. Klik op het pijltje om dit aan te passen. 

91db1fc9eb02ce9e5c446adc3d22dbf9?forcedownload=True
 

 4. Je kunt nu bij de dropdown kiezen tussen getoond als en verborgen als. Je kiest voor getoond als je wilt dat de vraag verschijnt bij een bepaald antwoord. Je kiest voor verborgen als je wilt dat de vraag juist niet verschijnt bij een bepaald antwoord. 

 

 5. Standaard staat het op getoond als: ik meld me aan aangevinkt. Klik op het pijltje voor de dropdown. 

d3efaa99729487f541bd1d11746713fc?forcedownload=True


 6.Er verschijnt nu een dropdown met de antwoorden die in de vorige vragen zijn gegeven. 

Wij willen de vraag; ´vergeet niet om je boek mee te nemen´ tonen wanneer er voor ´waarde toevoegen voor de klant´ & ´mindfulness´ is gekozen. Klik dus eerst op ´waarde toevoegen´ 

7. Klik vervolgens op +voeg voorwaarde toe & klik op Mindfulness 

6de7d8ead54938f476b0fa16f441066b?forcedownload=True

 

Dit betekent dat een deelnemer ALLEEN de vraag ´ Vergeet niet het boek mee te nemen´ te zien krijgt wanneer je 1 van de 2 antwoorden hebt gegeven. Wanneer een deelnemer had gekozen voor ´Verandering start bij jezelf´ was deze vraag niet naar voren gekomen. 

 

Tip


Vragen die alleen verschijnen als een bepaald antwoord gegeven wordt op een voorgaande vraag, springen in ten opzichte van de andere vragen in aanmelder.nl. Zo zie je snel voor welke vragen afhankelijkheden zijn ingesteld.

Tip


Je hoeft niet per se antwoorden uit dezelfde vraag te koppelen. Je kunt ook antwoorden uit een andere vraag toevoegen als voorwaarde.