Betalingsmethode instellen

Deelnemers kunnen op verschillende manieren betalen. Onder Instellen betalingen zijn achter Sta betalingen toe via een aantal verschillende betalingsmethodes te selecteren:

 1. iDEAL
  Deelnemers mogen via iDEAL betalen. Let op dat iDEAL alleen met Nederlandse banken werkt en is dus niet geschikt voor internationale deelnemers.

 2. Creditcard en Paypal
  ​​Deelnemers kunnen zowel via creditcard en PayPal betalen (Mastercard, VISA en American Express)

 3. Bankoverschrijving
  -
  Naar aanmelder.nl (de deelnemer krijgt een mail met daarin de details voor de betaling. De status van de deelnemers is eerst 'betaling gestart'. Wanneer het geld binnen is, verandert de status automatisch in 'geregistreerd')
  - Naar je eigen bank​ (de deelnemer krijgt een mail met daarin de details voor de betaling).

Statistieken en betalingstermijnen

Deelnemers betalen bij de opties 1 en 2 direct aan aanmelder.nl. Wij kunnen dan zien of betalingen binnengekomen zijn en daarmee automatisch statistieken geven over betalingen. 

Zodra een betaling bij ons binnengekomen is, wordt de tijdelijke registratie van een deelnemer definitief gemaakt. Tot de tijd dat een betaling bij ons binnengekomen is zal de status van de persoon in het aanmeldingen overzicht op 'betaling gestart' staan.

Bij online betalingen (iDEAL, creditcard en PayPal) geldt dat de deelnemer direct geregistreerd is, maar voor bankoverschrijvingen kan dit een aantal werkdagen duren afhankelijk van de verwerkingstermijn van de bank. 

Als een betaling te lang op zich laat wachten wordt de tijdelijke registratie geannuleerd. De status van de persoon wordt dan naar 'betaling verlopen aangepast in het aanmeldingen overzicht. De termijn verschilt per betalingsmethode en is voor online betalingen ongeveer 2 uur en voor bankoverschrijvingen 2 weken.