Certificaten maken

Na afloop van een evenement vol workshops wil je natuurlijk graag iets mee kunnen geven aan jouw deelnemers. Met aanmelder.nl kan je voor al jouw deelnemers een certificaat maken volledig naar jouw eigen ontwerp. 


Let op! Wil je gebruik maken van de certificaten? Stuur dan een mail naar info@aanmelder.nl met jouw evenementnummer en dan zetten wij deze functie voor je aan.


Je kan je eigen certificaten maken onder het onderdeel 'Certificaten' op het dashboard. 

 

1. Formaat instellen

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om eerst het formaat goed in te stellen. Open hiervoor rechts onder je certificaat de instellingen via het grijze tandwiel icoon. Hier kan je kiezen uit verschillende formaten en oriëntaties, maar kan je ook een eigen afmeting instellen.2. Onderdelen toevoegen

Vervolgens kan je aan de rechterkant naast je certificaat verschillende onderdelen vinden, die je in het certificaat kan plaatsen. Door op het onderdeel te klikken, zal het automatisch verschijnen in je certificaat.

Deze onderdelen kan je verslepen om de plek op het certificaat te wijzigen en kunnen met de instellingen aan de rechterkant worden aangepast.


Onder het middelste tabblad aan de rechterkant kan je de verschillende onderdelen vinden die al op jouw certificaat geplaatst zijn. Zo kan je deze makkelijk hernoemen, selecteren, wijzigen, en verwijderen. 


De certificaten kunnen gemaakt worden voor alle deelnemers of op basis van een gekozen antwoord in het registratieformulier. Zo kan je ook een certificaat maken voor bijvoorbeeld een specifieke workshop die plaats heeft gevonden tijdens jouw evenement.

 

3. Preview van je certificaten bekijken

Door op deze knop te klikken kan je een voorbeeld downloaden van jouw gemaakte certificaat.


Door op deze knop te klikken kan je een overzicht bekijken van al jouw gemaakte certificaten. Hier kan je ook voor een specifieke deelnemer het certificaat opzoeken en downloaden.

 

4. Certificaten versturen

Zodra je klaar bent met het ontwerpen van jouw certificaten, kan je deze naar jouw deelnemers versturen in een mededeling. Stel zelf een mededeling op in het berichtencentrum en voeg hier een "knop" aan toe. Stel de link achter de knop in op “download certificaat”. Wanneer de deelnemer in de mail op deze knop klikt, zal het gepersonaliseerde certificaat direct gedownload worden als pdf.Let op! Per evenement kun je één certificaat (= één variant) opmaken. Certificaten kunnen tevens alleen gemaakt en verstuurd worden voor geregistreerde deelnemers.  

 

Tip! Je kunt de antwoorden die jouw deelnemers gegeven hebben in het registratie formulier terug laten komen op de certificaten. Voeg hiervoor een tekstvak in en klik op de afhankelijkheden knop naast het tekstvak aan de rechterkant:

Vervolgens kan je de verschillende vragentypes in jouw formulier selecteren en de bijbehorende vragen. Deze keuze van jouw deelnemer op de geselecteerde vraag zal vervolgens verschijnen op het certificaat.