E-mailadres instellen

E-mail afzender selecteren

Wanneer je een evenement aanmaakt wordt het standaard e-mailadres geselecteerd binnen de organisatie. Je kan dit als volgt aanpassen:

 1. Kies in het dashboard voor E-mail instellingen
   
 2. Bij Afzender instellingen vind je een dropdown menu met alle e-mailadressen die ingesteld zijn door de organisatie om uit te kiezen.

 3. Zoek hier het gewenste e-mailadres op, je kan zoeken op naam of op e-mailadres. Selecteer je keuze.
   

 

E-mail afzenders beheren

Staat jouw gewenste e-mail afzender niet in de lijst? De volgende gebruikers hebben toegang om de e-mail afzenders binnen de organisatie te beheren:

 • Eigenaar
 • Applicatiebeheerder (Enterprise pakket)
 • Evenementbeheerder (Enterprise pakket)

 

Door middel van het organisatie dashboard of via de link "beheer e-mail afzender" binnen je evenement kom je bij de pagina om alle e-mail afzenders binnen de organisatie te beheren.

 

Op deze pagina vind je de volgende opties terug:

 • Toevoegen van nieuwe e-mail afzenders
 • Verwijderen van bestaande e-mail afzenders
  Dit kan door middel van het kruis achter de desbetreffende afzender. Als een e-mail afzender in gebruik is, dan wordt nu gevraagd welke e-mail afzender je wilt gebruiken voor deze evenement(en).
 • E-mail authenticatie. Wanneer er achter een afzender het volgende icoontje verschijnt betekent dit dat er nog geen e-mail authenticatie actief is voor dit e-mailadres. Lees hier meer over e-mail authenticatie.
 • Standaard afzender voor de organisatie. Op het moment dat er een nieuw evenement aangemaakt wordt zal de standaard afzender automatisch geselecteerd zijn tot dit handmatig aangepast wordt. Iedere afzender kan de standaard gemaakt worden door de afzender aan te klikken en hier te kiezen voor "maak standaard".

 

Tip

Omdat vanuit aanmelder.nl onder jouw e-mailadres berichten verstuurd gaan worden, zullen sommige ontvangers zien: "via aanmelder.nl" achter je afzender-mailadres. Met een kleine toevoeging op je domeinnaam kun je voorkomen dat jouw e-mail als spam of phishing gekenmerkt. Door e-mailauthenticatie toe te passen kun je dit risico verkleinen, meer informatie hierover lees je hier.