Event Instellen

Je bent bezig met de organisatie van je online of hybride evenement. Hier hoort uiteraard een online event platform bij, maar hoe stel je dit in?

Stappen om het Event Platform in te stellen:

Hieronder volgen de stappen die je dient te volgen voor de opmaak van jouw Event Platform.

1. Ga naar Instellingen en vink bij de add-ons Online Event Platform aan
  2. In het admin panel van het event verschijnt nu het volgende:
  3. Klik op Platform Settings
  4. Vink bij Algemene Instellingen: ‘Online Platform is ingeschakeld’ aan.
  5. Kleuren instellen: Je kunt nu de kleuren instellen, een logo toevoegen en de tekst van de welkomstpagina opmaken
Vul bij Achtergrond kleur de hoofdkleur in, deze dient als basis voor het platform. De andere vier kleuropties worden automatisch hierop aangepast. Dit geeft het snelst een mooi eindresultaat.
Wil je bijvoorbeeld de chat banner kleur een aangepaste kleur geven? Klik op het pennetje om deze kleur afzonderlijk aan te passen.

Wanneer je geen logo selecteert, komt er geen logo op de welkomstpagina, zoals je hieronder kunt zien:

Nu ben je klaar met de opmaak van jouw event!

Hoe kun je de preview zien van het platform?

Bovenin de URL balk zie je de URL van jouw event. Ga naar www.aanmelder.nl/EVENT_ID/live om een preview te zien. EVENT_ID is het nummer van jouw event.

Er wordt een apart artikel gewijd aan het toevoegen van sponsors en het instellen van het programma.

Wat zijn de mogelijkheden van Event Platform en Event Streaming?

In onderstaande video kun je een preview zien van de mogelijkheden zien van het Event Platform en Event Streaming. Deze twee producten kun je in combinatie met elkaar maar ook los van elkaar inzetten.