Foutmeldingen op de printer

Paper out error

Als er Paper Out op het scherm van de printer verschijnt, betekent dit dat de papierrol leeg is of dat de butterfly badges niet meer aan de achterkant van de printer binnenkomen. In onderstaande video laten we je zien hoe je een papierrol vervangt en hoe je nieuwe butterfly badges in de printer staakt.

Ink low / Ink out

De foutmelding Ink Low wil zeggen dat een cartridge van een bepaalde kleur bijna leeg is. Op het scherm kun je aflezen welke kleur(en) dat is/zijn. Er staat dan een uitroepteken bij de betreffende kleur. Let op: de cartridge is nog niet leeg! Je kunt nog zeker tientallen badges printen. Vervang de inkt dus niet gelijk als de melding op het scherm komt. Zo voorkomen we onnodig weggooien van dure materialen. Zodra de foutmelding verandert in Ink Out moet de cartridge wel gelijk vervangen worden. In onderstaande video zie je hoe dat  moet.

Paper Jam error

Het kan voorkomen dat er een oneffenheid in de papierrol/butterfly badge zit waardoor de printerkop hierop blijft hangen. In dat geval is er sprake van een Paper Jam error. Om dit te verhelpen moet je het stuk papierrol/de butterfly badge met de oneffenheden afscheuren.

Dit kan ook voorkomen als de papierrol een klein beetje scheef in de printer ligt of de case met butterfly badges niet recht achter de printer staat.

Maintenance Box (near) full

Bij deze melding moet de Maintenance box (bijna) vervangen vervangen worden. Deze box vangt inktresten op die in de printer achter blijven. Je kunt deze achter de langwerpige klep vinden, links voor op de printer.

Head Maintenance

De printer reinigt zichzelf. Inktresten worden dan afgevoerd naar de maintenance box. De printer bepaalt zelf wanneer dit nodig is en voert deze handeling automatisch uit. Tijdens het reinigen is er "Head Maintenance" op het scherm te zien. De printer kan op dat moment geen badges printen. Als je een deelnemer toch incheckt tijdens het het reinigen, moet je even wachten. De badge wordt na de reinigingsbeurt alsnog geprint. Ga dus niet een deelnemer meerdere keren inchecken als de badge niet gelijk wordt geprint!

Je kunt de printer ook geforceerd laten reinigen door de cleaning knop gedurende drie seconden ingedrukt te houden. Dit kun je doen op het moment dat er vuile strepen of vlekken op de badges verschijnen.

Error 7B/7C

De printers zijn gevoelig voor heel lage en hoge temperaturen. Als foutcode 7B op het scherm staat, betekent dit dat de printer te koud is. Je kunt dit voorkomen door 's winters de printers niet te lang in een onverwarmde auto te laten staan. Mocht het toch voorkomen, dan kun je het beste de cartridges uit de printer halen, flink te schudden en naast de printer leggen. Laat de ink cover open staan en zet ook de rollcover open. Zo maakt de printer op zo veel mogelijk plekken contact met de warme omgevingslucht. Zodra de foutcode verdwijnt kun je de cartridges in de printer doen, de covers sluiten en de printer weer gebruiken.

Als foutcode 7C op het scherm staat, betekent dit dat de printer te warm is geworden. Dit kan voorkomen als de printer in fel zonlicht staat. Zet de printer direct in de schaduw en wacht tot de foutcode verdwijnt.