Registratie sluiten

De registratie voor een evenement kan gesloten worden zodat deelnemers zich niet meer aan kunnen melden. Dit kan handmatig of automatisch na een bepaalde datum en/of deelnemersaantal. Handmatig sluiten gaat als volgt:

1. Open de Algemene instellingen vanuit het dashboard.

2. Zet in de sectie Registratie en website openstelling de Registratie op Gesloten.

Automatisch sluiten kan zowel op datum als op deelnemersaantal. Dit gaat als volgt:

1. Vink onder Registratie automatisch sluiten aan wat van toepassing is; een datum en/of deelnemersaantal. De sluitingsdatum van de registratie staat automatisch op de datum van je evenement:

2. Selecteer de datum of vul het aantal deelnemers in waarna de registraties gesloten moeten worden.

Tip

De registratie sluiten staat als je een datum aanklikt altijd op 00.00 uur. Dit is Centraal Europese Tijd. Wil je dus dat op deze datum mensen zich nog kunnen inschrijven? Kies dan een dag later.

Gesloten berichten aanpassen

Optioneel kan het bericht dat aan de deelnemer wordt getoond als de inschrijvingen zijn gesloten worden aangepast. Dit doe je door op Wijzig de melding bij gesloten registratie te klikken.

In de pop-up staan de volgende drie berichten:

De inschrijftermijn is verstreken – Als de ingestelde uiterste inschrijfdatum verstreken is.

De organisatie heeft de inschrijving gesloten – Als de inschrijvingen handmatig gesloten zijn.

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar – Als het ingestelde aantal deelnemers bereikt is.

Deze berichten kunnen worden aangepast door in het veld onder de standaardzinnen het aangepaste bericht te typen.
Om de oorspronkelijke instelling terug te zetten, klik je op Reset.

Tip

Als de ingestelde datum óf het aantal aanmeldingen is bereikt, wordt de inschrijving automatisch gesloten. De registratie is dan ook niet meer handmatig te openen zonder de ingestelde datum of het deelnemersaantal aan te passen.

Als de volgende melding wordt weergegeven als je probeert de registratie handmatig te openen, wil dat zeggen dat de ingestelde uiterste registratiedatum verstreken is of het ingestelde maximum aantal deelnemers bereikt is. Pas de datum of het deelnemersaantal aan om de registratie weer te openen.