YouTube video plaatsen op website

Je kunt op 2 manieren een YouTube video plaatsen op je evenementen website.
Dit kan middels een link plaatsen op een pagina. Dit doe je door via deze button:

Nog veel mooier is om het video op jouw website gelijk te kunnen zien en afspelen. Dit noemen we 'embedden'. Hoe doe je dit?

1. Upload je video op YouTube, je kunt hier ook voor 'status verborgen' kiezen, als je niet wilt dat iemand zomaar jouw video via YouTube kan vinden. Klik vervolgens op YouTube op 'delen' of 'share'

2. Klik vervolgens op Insluiten/embed:

Selecteer deze hele code en kopieer deze.

3.  Open de webpagina waar je de video wilt plaatsen en klik op 'Broncode':

Je ziet nu de pagina als html. Plaats de code uit YouTube op de gewenste plek (hier helemaal onderaan):

4. Als je nu op preview van je website bekijkt, dan staat de video netjes op de gewenste plek en kunnen je bezoekers direct de video afspelen op de webpagina.