Automatische vervangingen

In de berichten die je verstuurt zijn verschillende woorden te plaatsen die door aanmelder.nl vervangen worden door de persoonlijke gegevens van de deelnemer. Zo kun je berichten een persoonlijke aanhef geven, maar ook bijvoorbeeld de QR-code van die deelnemer tonen die nodig is voor het inchecken bij je fysieke evenement.

Afhankelijk van wat voor een soort bericht verstuurd wordt en naar wie dit bericht wordt verstuurd, kunnen verschillende woorden worden gebruikt. Hieronder staan de woorden die je kunt gebruiken met daarachter waar deze door vervangen worden.

Groepsberichten

Alle berichten die vanuit Berichten verstuurd worden. Dit zijn uitnodigingen, herinneringen, berichten en sms berichten. Afhankelijk van naar wie het bericht gestuurd wordt, kunnen verschillende woorden gebruikt worden. De volgende woorden worden altijd vervangen in groepsberichten:

Wordt vervangen door de naam van de deelnemer zoals deze zich geregistreerd heeft of zoals deze is geüpload in het adresboek volgens de aanspreekvorm die onder E-mail instellingen bij Ontvanger instellingen is ingesteld.

Wordt vervangen door de naam zoals deze ingesteld staat onder E-mail instellingen bij Afzender instellingen.

Als het bericht naar geregistreerden gaat kunnen de volgende extra woorden gebruikt worden:

Wordt vervangen door de QR-code die bij de aanmelding van de deelnemers hoort. Let erop dat het vinkje bij QR-codes, tickets & check-in bij het bevestigingsbericht staat aangevinkt. Zie ook de tip onderaan dit artikel.

Wordt vervangen door de link naar het registratieformulier waar de geregistreerde deelnemer zijn of haar registratie aan kan passen of kan bekijken.

Wordt vervangen door de link naar de evenement website.

Wordt vervangen door de registratiecode.

Wordt vervangen door het antwoord van die vraag. Je vindt deze code in de instellingen van de vraag in het aanmeldformulier onder het tandwiel .

Hier komt het e-mailadres van de deelnemer te staan waarmee deze persoon is aangemeld.

Bevestigingsbericht

Het bericht dat deelnemers na registratie ontvangen. De inhoud van dit bericht kan onder E-mail instellingen worden bewerkt.

Wordt vervangen door de naam van het evenement die onder Website instellingen staat ingesteld.

Wordt vervangen door de naam zoals deze ingesteld staat onder E-mail instellingen bij Afzender instellingen.

Wordt vervangen door de titel van de enquête of formulier.

Wordt vervangen door de registratiecode.

Wordt vervangen door een link naar de accountpagina van de auteur.

Wordt vervangen door het antwoord van die vraag. Je vindt deze code bij de betreffende vraag in het aanmeldformulier onder het tandwiel .

Hier komt het e-mailadres van de deelnemer te staan waarmee deze persoon is aangemeld.

SMS-bericht

Berichten die via SMS worden verstuurd.

Wordt vervangen door de check-in code van de deelnemer. Deze functie is vooral handig voor oude telefoons/geen smartphones.

Wordt vervangen door een link naar het e-ticket. Hierin staat de naam van de persoon en de QR-code.

Wordt vervangen door een link naar het registratieformulier.

Tip

Er kan ook een QR-code aan het bevestigingsbericht toegevoegd worden.
De QR-code wordt gebruikt bij bijvoorbeeld bij de Event Check-in of de check-in van deelsessies op je evenement.
Dit gaat als volgt:

1. Ga vanuit het dashboard naar E-mail instellingen

2. Klik rechtsonder in de sectie Bevestigingsbericht op het tandwiel.

3. Vink hier QR-codes, tickets & check-in aan.