Bevestigingsbericht instellen

​Nadat een registratie is voltooid krijgt de deelnemer een bevestigingsbericht. De tekst van dit bericht aanpassen doe je als volgt:

1. Kies in het dashboard voor E-mail instellingen

2. Ga naar Bevestigingsbericht. Hier zie je een bericht staan, je kunt zelf de standaardtekst aanpassen.

Extra opties

Via het tandwiel [icon-settings] vind je meer opties, namelijk:

1. een kopie van het bevestigingsbericht naar jezelf of een ander e-mailadres sturen

2. het toevoegen van een Twitter en Facebook button aan het bevestigingsbericht

3. het toevoegen van een QR-code of barcode aan het bevestigingsbericht

4. het toevoegen van kalenderlink aan het bevestigingsbericht.

De QR-code wordt gebruikt bij bijvoorbeeld de check-in voor Scan & Badge of de check-in van deelsessies op je event.

Tip

In het standaardbericht zie je "0" "" en "" staan. Vanuit aanmelder.nl verandert deze woorden in respectievelijk: de naam van de deelnemer, de naam van het evenement en de naam die bij afzender instellingen staat ingevuld. Meer informatie hierover vind je in het artikel Automatische vervangingen.

Tip

Je kunt antwoorden van de deelnemer uit het registratieformulier tonen in het bevestigingsbericht, bijvoorbeeld een workshopkeuze.
Dit doe je op de volgende manier:

1. Kies in het dashboard voor Aanmeldformulier

2. Klik op [icon-settings] het tandwiel van de desbetreffende vraag

3. Kopieer de antwoordcode

4. Ga terug naar je dashboard en kies voor E-mail instellingen

5. Plak de antwoordcode op de gewenste plaats in het bevestigingsbericht

Let op! De antwoordcode in het bevestigingsbericht wordt alleen het antwoord weergegeven.
De enige uitzondering hierop is [icon-select] de Aantal-vraag, in dit geval wordt zowel de vraag als het antwoord weergegeven.

Tip

Je kunt een overzicht zien van alle berichten, waaronder het bevestigingsbericht en deze berichten opnieuw versturen.

Ga naar aanmeldingen. Bij opties klik je op de omcirkelde knop.

Je krijgt dan een overzicht met het bericht, het onderwerp en de datum waarop het bericht is verzonden. Klik op het envelopje om het bericht opnieuw te versturen.