Een kortingscode maken

​Stel je wilt dat een bepaalde groep met korting (of gratis) naar jouw evenement gaat dan stel je een kortingscode in. Je kunt kiezen voor een gegenereerde code (een combinatie van cijfers en letters of een eigen gemaakte kortingscode.

Deelnemers kunnen door middel van een kortingscode een korting krijgen op het te betalen bedrag. Dit gaat door een nieuw betalingsscenario aan te maken met de aangepaste prijs. Deze optie is dan alleen beschikbaar als de deelnemers de juiste kortingscode invoeren. Een kortingscode instellen gaat als volgt:

  1. Open de betalingsopties door op Betalingen te klikken vanuit het Dashboard.                                                                                                                                                     
  2. In het onderdeel Toegangsbewijzen kies je onderaan voor                                                       Voeg een toegangsbewijs toe
  3. Standaardcode instellen:                                                                                                        Klik - onder Opties van het nieuw verschenen betalingsscenario - het vinkje Alleen beschikbaar met een gegenereerde kortingscode aan.                                                                                                                                                                         
    Zoals je ziet, verschijnt er een vetgedrukte code in beeld. Deze code communiceer je naar de mensen die in aanmerking komen voor de korting. De code is meerdere malen te gebruiken.                                                                

Een zelf ingestelde kortingscode instellen: 

Klik- onder Opties van het nieuw verschenen betalingsscenario -het vinkje Alleen beschikbaar met een zelf ingestelde kortingscode aan.  Zoals je ziet verschijnt er een vakje: kortingscode. Hierin kun je zelf de kortingscode instellen, zoals jij deze wilt hebben. In dit geval is de kortingscode: 'ditiseentest'. 

   

       4. Vervolgens pas je de prijs aan de kortingsprijs. Dit is dus de prijs die de deelnemer uiteindelijk zal betalen. 

Je stelt hierbij de gewenste korting in. In bovenstaand voorbeeld is er een ticket gemaakt van 20 euro. Een deelnemer mag in dit geval dus voor 20 euro naar het evenement, wanneer de kortingscode is ingevoerd.

 

Nadat deze vakjes zijn aangevinkt, zie je onderaan het aanmeldformulier op de website een veld waar deelnemers de kortingscode kunnen invullen. Als de deelnemer deze code invult, zal de prijs die bij de code hoort worden toegepast. 

Een kortingscode overschrijft alles in het aanmeldformulier: een kortingscode is niet afhankelijk van bepaalde keuzes in het registratieformulier, zoals bij optionele onderdelen

Tip


Wil je een code inzetten die maar één keer te gebruiken is? Klik dan op download meer codes. Je krijgt dan een lijst met codes die maar één keer te gebruiken zijn.
Sla de codes op in een Excel document, zodat je zo goed bij kunt houden aan wie je de codes hebt gegeven.