Status van deelnemer

Iedere deelnemer heeft een bepaalde status. In dit artikel wordt uitgelegd wat een status precies betekent. Het overzicht van de deelnemers vind je bij de Aanmeldingen in het Dashboard.

 
Aangemeld
Deze deelnemer heeft zich aangemeld en heeft het bevestigingsbericht ontvangen. Eventuele betalingen zijn ontvangen en verwerkt (alleen als de betalingen via aanmelder.nl gaan). 
 
Betaling gestart
Deze deelnemer heeft het aanmeldformulier doorlopen en heeft op de knop aanmelden en betalen geklikt. Vervolgens heeft de deelnemer de betaling niet voltooid. Dit kan diverse redenen hebben. Hij kan gestoord zijn in het proces, het kan zijn dat hij de betaling om verschillende redenen niet kan afronden, soms wil de deelnemer later de betaling in orde maken, et cetera.
Deze status verandert automatisch in Aangemeld als de betaling binnen komt, en in Betaling verlopen als de betaling niet binnen de betalingstermijn binnen komt.
 
Afgemeld
De deelnemer heeft met ik meld me af gereageerd op de uitnodiging. Of de deelnemer heeft zijn aanmelding aangepast naar afgemeld. Een organisator kan ook een deelnemer afmelden.
 
Aanmeldpagina bezocht
In dit geval heeft de deelnemer vanuit de uitnodiging het aanmeldformulier geopend, en zijn aanmelding niet afgerond door te klikken op Verzenden of Aanmelden en betalen.
 
Betaling verlopen
Wanneer de betaling van een deelnemer niet binnen de betalingstermijn binnenkomt, verloopt de betaling en krijgt de deelnemer de status Betaling verlopen
De termijn verschilt per betalingsmethode en is voor online betalingen ongeveer 2 uur en voor bankoverschrijvingen 30 dagen. Als de betaling na deze termijn alsnog binnenkomt, wordt zijn aanmelding alsnog afgerond, mits de registratie nog open staat. 

image-png-Mar-04-2021-11-53-57-92-AMTip


Door de filters te gebruiken, filter je deze deelnemers er eenvoudig uit. Met de zoekbalk kun je deelnemers met allerlei verschillende statussen zoeken op naam, e-mailadres of een gedeelte hiervan en/of op factuurnummer.

image-png-Mar-04-2021-11-53-57-92-AMTip


Deze statussen zijn ook terug te vinden in de export, onder kolom Aanmeldstatus. De export vind je terug bij de Aanmelding bij de knop Lijst van aangemelde personen. Om alle statussen te exporteren, vink je ook de opties exporteer ook afmeldingen en exporteer ook overige personen aan. 

image-png-Mar-04-2021-11-53-57-92-AMTip

Je kan bij het exporteren van de deelnemers lijst ook de emails en labels van je contactenlijst meenemen.