Toegangsbewijzen beschikbaar voor bepaalde periode

Vaak wordt er gebruik gemaakt van Early Bird - Regular - Late fee toegangsbewijzen. Voor één tijdsperiode geldt dan 1 scenario met alle verschillende mogelijke tickets met een bepaalde prijs. Na deze periode verandert de prijs automatisch.

Hieronder zie je 1 scenario, de Early Bird/vroegboekkorting .    

Voorbeeld

Het early bird tarief voor een student is € 10,- en geldig van 2 april 2027 t/m 15 september 2027.  

Om dit in te stellen neem je de volgende stappen:

  1. Ga vanuit je dashboard naar Betalingen
  2. Maak een toegangsbewijs aan en noem het Early Bird
  3. Maak in het toegangsbewijs de prijscomponenten op de gewenste manier aan
  4. Klik - onder Opties - het vinkje Tijdelijk beschikbaar aan
  5. Geef het tijdsframe aan wanneer deze prijs van toepassing is


Wanneer je alle verschillende toegangsbewijzen van het eerste scenario ‘Early Bird’ volledig hebt ingericht, kopieer je het scenario door op onderstaand icoon te klikken. Waarom kopiëren? Dan worden de namen van de tickets exact overgenomen door het systeem. Dit is van belang zodat de prijs van het toegangsbewijs automatisch veranderd zodra de early bird periode afloopt.

Wanneer je het scenario hebt gekopieerd, kun je de naam van het scenario aanpassen naar ‘Regular’ of ‘Late registration’. Ook is het belangrijk om de periodes van de verschillende scenario’s mooi te laten overlopen in elkaar. Dit wil zeggen dat de datum van een ´Regular´ ticket in dit geval begint met: 16 september 2027. 

 

Je hoeft vervolgens hier niets meer aan te doen, wanneer de datum verstrijkt loopt dit automatisch over naar de juiste ticket. Je kunt altijd nog een reminder in je agenda zetten om te checken of de juiste tickets worden getoond in je aanmeldformulier na het verlopen van een bepaalde periode.

In het aanmeldformulier koppel je vervolgens het juiste toegangsbewijs met het juiste antwoord van een vraag.

 

Hier vind je meer info over het koppelen van toegangsbewijzen in het aanmeldformulier.

Tip


De tijdzone is Midden-Europese Tijd (MET) / Central European Time (CET).

Tip


Het is van essentieel belang dat de prijscomponenten in ieder toegangsbewijs exact dezelfde naam hebben (let op spaties en hoofdletters), alleen dan zal de prijs na het verstrijken van de datum automatisch veranderen. Dit is ook de reden je het beste de tickets kunt kopiëren. 

Tip


Als je geen einddatum invoert, blijft de prijs altijd geldig (totdat je de inschrijving sluit).