Toegangsbewijzen koppelen in het aanmeldformulier

Wanneer je de toegangsbewijzen hebt aangemaakt bij betalingen, kun je deze koppelen in het aanmeldformulier. Het belangrijkste is dat de vragen van het aanmeldformulier een trechter vormen om de deelnemer naar het juiste toegangsbewijs te leiden. Dit wil zeggen dat je eerst breed begint met het stellen van algemene vragen (naam/mail adres/locatie). Vervolgens kom je door middel van het stellen van slimme vragen te weten welk toegangsbewijs van toepassing is voor de deelnemer.

Afhankelijk van een antwoord kun je het juiste toegangsbewijs koppelen. Bij het derde tabblad van de vraagtypes kun je een betalingsoptie in het aanmeldformulier slepen. Deze betalingsoptie plaats je onder de specifieke vraag. Wanneer je twee keuzemogelijkheden hebt, plaats je 2 betalingsopties onder de vraag.

Vervolgens kun je de betalingsoptie koppelen aan de vraag. Door op het tandwiel van de betalingsoptie te klikken, kom je bij de instellingen van deze vraag terecht. Hier koppel je het gekozen antwoord op de vraag aan het correcte toegangsbewijs. Je kunt een bepaald toegangsbewijs tonen of verbergen bij een specifiek antwoord op de desbetreffende vraag. Zie hieronder bij het antwoord student het ticket van de student:

dcd00c590160a5fc843f35aed1f5fc36?forcedownload=True

In dit voorbeeld kun je ook een betalingsoptie toevoegen en op deze manier invullen voor zowel 'professor' en 'regulier deelnemer'.

Nu heb je het toegangsbewijs ‘toegang’ gekoppeld aan de vraag. Wanneer deelnemers zich nog kunnen aanmelden voor een extra workshop of een diner kun je hier ook een extra vraag voor aanmaken. Aan elk van deze soort vraag koppel je ook het juiste toegangsbewijs.
Een betalingsoptie heb je op de juiste manier gekoppeld aan de vraag als de optie inspringt ten opzichte van de vraag. Zie hieronder:

206f43123808e43bb1bdbab124086099?forcedownload=True

Als je boven in de roze balk op 'preview website' klikt en je bijvoorbeeld 'student' en 'ik wil graag aanwezig zijn bij het diner' aanklikt dan zie je dat je het juiste toegangsbewijs krijgt met jouw gewenste bedrag die je hebt ingesteld bij 'betalingen'.

Hier vind je meer info over het aanmaken van toegangsbewijzen.

c4c208d9a5f30eda01b3bc8affa64e9a?forcedownload=True

Tip

Omdat je wilt dat het juiste toegangsbewijs in je formulier verschijnt, wil je dat de deelnemer deze vraag echt invult. Maak daarom de vraag in het aanmeldformulier verplicht. Dat doe je door bij de desbetreffende vraag op het tandwiel te klikken en in de instellingen de vraag verplicht te maken.