Bijzondere persoonsgegevens

Bij het maken van een registratieformulier ben je als organisator verantwoordelijk voor de vragen die je stelt en de informatie die je daarmee verzamelt.

Bepaalde persoonsgegevens kunnen gevoelig zijn voor de deelnemers en als organisator moet je hier rekening mee houden. Onder deze persoonsgegevens vallen bijvoorbeeld: godsdienst of levensovertuiging, ras, politieke voorkeur, maar ook burgerservicenummer (BSN) is een bijzonder gegeven.
Wij raden aan om vragen over deze persoonsgegevens niet op te nemen in je registratieformulier.
Klik hier voor meer informatie over persoonsgegevens.

Heb je een betaald evenement? De deelnemer krijgt dan naast jouw registratieformulier nog 2 schermen te zien voordat zijn registratie definitief gemaakt kan worden, het scherm met de vragen over de factuurgegevens en het scherm voor het betalen van het toegangsbewijs. Vragen over de factuurgegevens en betaalgegevens hoef je dus ook niet in jouw registratieformulier te verwerken.

Factuurgegevens
Factuuradres en andere gegevens voor op de factuur zoals ordernummer of referentie worden standaard gevraagd in een scherm dat volgt na jouw registratieformulier. De deelnemer kiest hier ook voor de gewenste betaalmethode en wordt vervolgens geleid naar het betaalscherm via een beveiligde omgeving waar de betaling gedaan kan worden.

Betaling
Welke gegevens hier gevraagd worden is afhankelijk van de gekozen betaalmethode: bij een iDEAL bankoverschrijving wordt gevraagd naar de naam van de bank en IBAN nummer, bij een credit card betaling wordt gevraagd naar het nummer van de creditcard.

Ons advies is om de financiële gegevens met betrekking op de factuur, maar met name omtrent de betaling niet uit te vragen in je aanmeldformulier.

Bijgaand een voorbeeld van een registratie voor een betaald evenement (met een iDEAL-betaling):

Scherm 1: Registratieformulier

Scherm 2: Factuurgegevens

Scherm 3: Betaling