Instellingen per vraag

Hieronder vind je terug wat je op het aanmeldformulier (knop vanuit dashboard) per vraag kan instellen door bij de desbetreffende vraag op het tandwieltje  te klikken.

Vraag tonen als

Hier kun je de afhankelijkheid van je vragen instellen. Op deze manier kun je je deelnemers alleen de vragen laten zien die van toepassing zijn voor hen. Als deelnemers bijvoorbeeld “ja” hebben geantwoord op de vraag of ze mee willen lunchen, kun je een vraag laten verschijnen met dieetwensen. Klik op "vraag wordt getoond als" om dit te veranderen. Vervolgens kies je waar je de vraag afhankelijk van wilt maken.

Antwoordcode

De antwoordcode kun je voor meerdere dingen gebruiken;

1. Je kunt van tevoren je contactenlijst in aanmelder.nl uploaden. Hierin staat de informatie die je van je deelnemers hebt. Je uploadt je contactenlijst in een Excel-bestand. Wij hebben hier een voorbeeld van. In dit voorbeeld staan vijf standaard kolommen die je moet laten staan. Meer informatie hierover vind je bij Contacten.

Wil je het antwoord op een vraag alvast invullen voor je deelnemers? Gebruik dan je antwoordcode als titel van deze tabel. Op deze manier ziet het systeem vanzelf om welke vraag het gaat en wordt de informatie die bij ons bekend is, gelijk ingevuld. Dit kan alleen bij de contactgegevens. Zo hoeven je deelnemers geen informatie in te vullen die wij al weten.

Meer informatie over voor invullen van gegevens van je deelnemers kun je in dit artikel lezen.

2. Je kunt in je bevestigingsbericht deelnemers laten weten voor welke (bijvoorbeeld) workshop ze zich hebben opgegeven. Dit doe je door in dit bericht de antwoordcode van de desbetreffende vraag te zetten. Het systeem vult dan vanzelf het antwoord van de deelnemer in. De haakjes die voor en achter de code staan moet je laten staan.
Lees hier hoe je dit toepast in je bevestigingsbericht.

Maak deze vraag verplicht

Als je deze optie aanvinkt komt er een sterretje bij de vraag te staan en moeten de deelnemers deze vraag invullen voordat ze het aanmeldformulier kunnen verzenden.

Onzichtbaar voor deelnemer

Wil je extra informatie toevoegen aan het formulier van je deelnemer? Vink dan deze optie aan. Hierdoor kun jij als organisator de vraag invullen, je deelnemer ziet dit zelf niet. Je kunt later een deelnemersgroep aanmaken met alle deelnemers met deze geheime vraag zodat je ze makkelijk kunt terugvinden.

Het antwoord op deze vraag

Hier kun je aangeven of de deelnemers hun antwoord ná het invullen van het aanmeldformulier nog kunnen wijzigen.

Antwoord van een eerdere groepsregistratie al invullen

Als je gebruik maakt van een groepsregistratie kun je hier aangeven of de eerder gegeven antwoorden opnieuw mogen gebruikt worden in de volgende aanmelding. Deze optie is vooral gemakkelijk voor de hoofd-aanmelder, zo hoeft hij/zij namelijk niet meerdere keren dezelfde gegevens in te vullen. Bedenk van tevoren wel of dit een vraag is waarop het antwoord vaak hetzelfde is.

Gebruik horizontale uitlijning

Wil je de vraag en het eerste antwoord op dezelfde regel hebben? Vink dan deze optie aan. Als je liever hebt dat de vraag boven alle antwoorden staat is het niet nodig om dit aan te vinken.

Voeg limieten toe aan deze vraag

Het kan zijn dat je een beperkt aantal plaatsen hebt voor bijvoorbeeld een workshop. Zodra je dit vinkje aanzet, verschijnen er extra invulvakjes achter de antwoorden in deze vraag. Jij kunt dan per antwoord bepalen wat het limiet is. Hier kun je meer lezen over limieten.

Toon wis antwoord knop

Zodra de deelnemer een optie heeft aangevinkt, verschijnt er onderaan een kruisje. Als deelnemers hierop klikken verdwijnt hun gekozen antwoord. Dit is vooral handig als je een vraag hebt met veel opties.

Extra ronde toevoegen op basis van deze keuzes

Door via deze knop een extra ronde toe te voegen kunnen deelnemers niet meer dezelfde keuze als de vorige ronde kiezen. Als bij de eerste workshop optie 2 is gekozen kan er bij de volgende workshop alleen nog worden gekozen voor optie 1 en 3.