Trackingcodes en kortingscodes

Je kunt kortingscodes gebruiken voor je tickets: een kortingscode geeft recht op een toegangsbewijs en ‘overruled’ alle keuzes in het aanmeldformulier. Wanneer je een kortingscode invult, verschijnt dit ticket direct onderaan bij de betaalopties:

Soms wil je alleen korting geven op bepaalde onderdelen, zoals een lunch/diner of een parkeerticket. Deelnemers moeten alsnog betalen voor hun deelname, maar kunnen dus korting krijgen op deze optionele prijsonderdelen.

Dan kun je gebruik maken van tracking code:

Een trackingcode werkt als een kortingscode, met het verschil dat je zelf een code kunt maken en dat je deze code kunt koppelen aan een optioneel prijsonderdeel.
Het is een open vraag, in de instellingen van de trackingcode kun je de code instellen:

Aan deze tracking code vraag kan je een optioneel prijsonderdeel koppelen:

Jouw deelnemers zullen een open vraag zien in het registratieformulier. Zodra zij hier de code correct hebben ingevuld zal het gekoppelde prijsonderdeel geselecteerd worden, samen met alle andere actieve prijsonderdelen.

Voorbeeld evenement
We hebben een voorbeeld evenement aangemaakt met tickets voor deelname en optionele tickets:
https://www.aanmelder.nl/152375/registration

In dit voorbeeld moeten deelnemers een ticket voor deelname kiezen en optioneel een parkeerkaart aanschaffen. Er is een kortingscode voor gratis deelname (TICKET) en een trackingcode voor een gratis parkeerkaart (parkeren). Deze codes staan nu in het formulier, zodat je makkelijk kunt zien wat er gebeurt. Uiteraard is het niet de bedoeling dat codes op deze manier gedeeld worden met je deelnemers :) 

Bij de betalingen zijn 2 toegangsbewijzen toegevoegd, een met alle mogelijke tickets en een met de kortingscode voor gratis deelname.

Ticketgroep 1 met alle tickets: regulier, student, parkeren en gratis parkeren.

Ticketgroep 2 met alle tickets indien je een kortingscode hebt gekregen als deelnemer: gratis deelname, parkeren, gratis parkeren.

Deelnemers kunnen kiezen uit 3 soorten tickets - elk antwoord is gekoppeld aan een prijs onderdeel:

Wanneer je een kortingscode hebt ontvangen, kun je de code invullen onderaan het formulier:

Daarnaast kun je ervoor kiezen om een parkeerkaart aan te schaffen. Voor de parkeerkaart is de trackingcode gebruikt, want de kosten voor de parkeerkaart komen nog bovenop je deelname ticket. En het kan natuurlijk voorkomen dat je een kortingscode hebt gekregen voor deelname, maar niet voor een parkeerkaart. Alleen door het gebruik van een trackingcode en kortingscode gecombineerd in de betalingen, kun je dit regelen in je formulier.

Voorbeeld situatie 1 - regulier ticket + parkeren:

Voorbeeld situatie 2 - gratis ticket + gratis parkeren:

Voorbeeld situatie 3 - student ticket + gratis parkeren:

TIP

Wanneer je meerdere tickets hebt, is het aan te raden om alle mogelijke combinaties te testen. Test registraties en testbetalingen kun je oneindig doen zolang je evenement nog niet is gepubliceerd. Controleer wat er onderaan het formulier gebeurt bij het totaal wanneer je verschillende antwoorden selecteert.